Thursday, December 1, 2011

Sekolah Asrama ?

Hola , December .

Sebenarnya , apa yang aku nak ceritakan ni , takde kena mengena dengan December . Tapi ade kena mengena dengan sekolah . Kenapa dok cite pasal sekolah tengah-tengah cuti ni ?
Actually tadi aku tengoklah adik . Dia dengan atok aku tengah bincang pasal sekolah mana dia nak masuk . Atok aku suruh adik aku mohon mrsm . SBP , aku taktahu lah pulak dia dah mohon belum . Tapi , seriously , aku tak nak adik aku pergi sekolah asrama . Nanti , tinggal lah aku dengan Kamila dekat rumah je . 
Aku bersyukur sebenarnya sebab aku takdapat apa2 tawaran masuk asrama on the first place . Antara faktor-faktornya adalah

1. Sebab ayah lambat hantar permohonan
2. Masa ujian aptitud , dia tanya aku nak sekolah mana masa sekolah menengah nanti . Dia bagi banyak pilihan jawapan . Tapi aku pilih aku nak sekolah menengah biasa yang dekat dengan rumah  .

Maka dengan itu , aku telahpun menjadi seorang ahli Smktamandesaskudai . Ye , aku sangat bahagia dengan sekolah aku , kawan-kawan aku dan pembelajaran aku . Ayat bajet novel . Hahaha . Aku taktahu lah apa bestnya orang nak pergi sekolah asrama , tapi , aku rasa , baik aku duduk rumah lagi bagus . Kan ?
Kalau aku dapat tawaran tu , confirm2 aku pergi atas alasan parents . Aku kan sayang parents aku . And parents aku sayangkan aku . Diorang nak tengok aku berjaya nanti . Tapi , kakak dapat Enam A Satu B Satu C tau :) Kawan kakak yang duduk asrama tu , tak confirm lagi dapat Lapan A . Tengoklah Fatini . Dia dapat Sembilan A and , dia tak duduk asrama pon . 
Okay , sekarang bolehlah anda puji Fatini dan suruh kakak to be more like her . I know Fatini way better than , i don't know who . Dia memang dikurniakan sebuah otak yang genius walaupun dia main game kat handphone Rozaireen dia dapat 0% untuk logic :D Hahaha ! 

Nak tengok Ombak Rindu :) Jom , aku belanja .
Ya , teruskanlah berangan . Takdenya aku nak belanja . 

No comments:

Post a Comment