Sunday, December 11, 2011

I've been TAG !

Tengah aku syok2 berangan mintak Mummy belikan french fries ni . Tetibe bukak shoutbox . And 'Aina kata dia tag aku ! Aaah ! Hehehe . Aku pon pernah baca pasal tag mengetag ni . Aku ketawa kat dyorang yang kena tag :D Now , aku kena ! Padan muka aku . Let's see . . .

Rules :
1. You must post these rules .
2. Each person must post 11 things about themselves .
3. Answer the question the tagger set for you in their post . And create 11 new question for people you tagged to answer .
4. You have to choose eleven people to tag and link them to the post .
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her .
6. NO TAG BACK
7. No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" . You legitimately (really trust with all honesty) have to tag eleven people .

11 stupid things about me :

- I hate rules . So , bukan semua aku nak patuh dekat atas sinun .
- Waktu cuti , aku suka tidur lambat , bangun lambat and skip breakfast .
- Aku suka gila sakat adik aku umur 2 tahun tu .
- Aku prefer duduk rumah masa cuti daripada jalan-jalan .
- Aku masih lagi tak pasti cita-cita aku apa .
- Suka duduk depan computer macam orang gila and suka tengok Melodi :)
- Semangat Patriotik yang tidak berbelah bahagi . Macam Ultras Malaya gitu .
- Aku tak suka orang paksa2 aku buat something . 
- Aku sayang kawan-kawan and family aku , walaupun banyak benda yang tak puas hati .
-Selalu pokai and kedekut . Tapi bukan tahap Hagemaru .
- Aku suka buat-buat blur padahal aku tahu benda sebenar .

Dah cukup sebelas kan ? Kan ? So , I am who I am . Don't change me .

Soalan daripada 'Aina Mohd Fauzi :

1. Apa kau nak jadi bila dah besar nanti ? Sebab ?
2. Ciri-ciri yang perlu ada dalam seorang kawan ? Sebab ?
3. Minat belajar tak ? Subjek kegemaran ? Sebab ?
4. Macam mana manage time utk FB , Twitter , Blogger and Studies ?
5. Apa kata korang tentang aku ?
6. Apa yang korang nak sangat-sangat daripada parents or orang tersayang ? Sebab ?
7. Apa yang korang minat ? Why ?
8. Apa yang korang tak suka ? Sebab?
9. Siapa idola ? Kenapa ?
10. Korang dah ready masuk ke alam baru ? Kenapa ?
11. Kalau korang di beri peluang masuk asrama or belajar luar negara , terima or tolak ? KENAPA ? 

Jawapan aku , muahahaha ! :

1. Macam aku cakap dekat '11 stupid things about me' aku taktahu apa cita-cita aku . So , buat masa ni , aku rasa maybe Architect . Sebab apa ? Sebab aku nak rumah aku cantik and tak ramai kot perempuan jadi Architect . 
2. Good listener , caring . Sebab kalau aku ada masalah , dia sentiasa sudi mendengar and dia selalu boleh tolong . Baik or jahat belakang cerita .
3. Tak minat . Subjek kegemaran , Mathematics . Sebab semua problem boleh solve walau apa cara sekalipun .
4. Tak manage pun . Rasa nak bukak Internet bukak , rasa nak study , tunggu waktu malam .
5. A good friend . Sentiasa ada untuk menolong .
6. Kalau daripada parents , aku tak nak mintak apa2 sebab diorang dah bagi segalanya . Kalau orang tersayang , like Fatini , nak dia selalu ada dengan aku and kongsi cerita .
7. Banyak sangat aku minat . Kadang-kadang dalam satu masa tu boleh tukar-tukar minat . Sebab , itulah hidup . Tak boleh tumpukan satu benda je untuk hidup .
8. Tak suka orang yang narrow-minded . Dyorang boleh merosakkan hubungan sesama manusia dan segalanya .
9. Idola aku ialah . . . takde siapa . Sebab aku tahu no one is perfect dalam dunia ni . Aku jadikan mistake aku and orang lain untuk jadikan pelajaran dalam hidup aku . And tengok kejayaan orang lain untuk naikkan semangat aku .
10. Actually aku tak faham apa maksud kau alam baru . Tapi , apapun , aku rasa aku belum sedia . Nak naik Form 3 pun aku belum sedia . Nak hari esok pun aku belum sedia . So , aku berusaha untuk sedarkan diri aku kalau aku tengah mimpi sekarang ni .
11. Kalau sekolah asrama , AKU TOLAK . Tapi aku mesti kena terima sebab parents aku nak tengok aku berjaya , Kan ? Kalau belajar luar negara , Nak Terima ! Sebab aku nak orang kat luar tahu yang orang di Malaysia bukan calang-calang orangnya :) Hidup Malaysia ! 

Jawapan aku ni merepek betul . Kan ? Anything , thanks sebab tag . Okay , apa rules seterusnya ? Oh , eleven questions . Jap ehh , nak pikir . . . 

11 stupid questions for you :

1. Kalau kau bangun pagi2 , and the whole life kau dah jalani adalah sebuah mimpi sahaja , apa korang rasa ?
2. Suatu hari , kau nampak seorang pengemis kat tepi jalan . Kau takde duit , apa korang nak cakap dengan dia ?
3. Perasaan korang lihat ibu menangis and apa yang korang buat ?
4. Benda paling bodoh korang pernah buat ?
5. Kalau kau dibanding-bandingkan dengan anak kpd kawan mak kau , apa korang buat ?
6. Dah tengok Ombak Rindu ? Apa scene paling lawak sekali ? Kalau yang tak pernah , apa korang rasa bila kawan2 korang cakap pasal movie tu ?
7. Cerita paling best buat masakini .
8. Apa pendapat korang pasal Harimau Muda ?
9. Lapar tak ?
10. Restaurant favourite ? And apa yang korang selalu order ?
11. Best tak benda alah tag-tag ni ? 

Soalan lain daripada lain . Bagus . Oh ye , sorrylah kalau aku tag korang ehh .
Btw , aku tak nak tag sampai 11 orang . And kalau dah jawab soalan2 tahap UPSR ni , bagitahu aku ehh . Nak tahu jugak apa korang jawab :)

I'm going to be a French Fries Zombie ! 





No comments:

Post a Comment