Friday, March 2, 2012

Sebab . . .





Sebab kitorang muda lagi . Macam aku baru 15 tahun . So , aku ada persepsi yang mengatakan aku tak perlu boyfriend sampailah aku at least umur 20 tahun . Sebab aku berfikiran waras . Kalau problem maths pon aku susah nak solve ape tah lagi benda-benda yang melibatkan perasaan . Sebab orang-orang yang kurang waraslah terjadinya bunuh diri sebab lelaki . Sebab dyorang kata tak boleh hidup tanpa pakwe *tangan di dada mata ke atas* 
Mak aku kata nanti kalau aku dah besar , dah habis belajar , carilah . Kalau setakat umur masih belas-belas , masih mentah , baik tak payah . Bukannya sampai ke pelamin pon . Aku tengok orang umur 13 tahun dah cakap pasal couple bagai . Aku tak tahu apa yang bagusnya . Nanti nak pikir pakwe lagi , belajar lagi , benda-benda lain lagi . Tak rimas ke hidup ? 

Then , secara kronologinya . . .

Masa first-first couple - I Love You sampai mati . I Miss You . I lebiu like a leb song . 
Tengah2 couple - I rasa terharu bila you amek berat pasal i . I rasa bahagia bila dekat dgn u . 
Hampir terputus - U dah tak kesah kan pasal I ? Ramainya perempuan nak kat you . Ada orang yg lebih layak utk u . 
Dah break - I cared about him . I miss him when he said the three-letter word . Tak de sape boleh gantikan tempat dia . 

Final Exam 
A
B
B
C
D
C
D
C

-.- -.- -.-

urgh -.- 

Tapi , aku tak salahkan diorang pon . Dah lumrah hidup manusia , kan ?
Dah belajar science kan ? Apa jadi bila tiba puberty . 
Itulah dia sebenarnya , bukan apa pun *tgn di dada mata ke atas* 






No comments:

Post a Comment