Sunday, April 22, 2012

Kisah Singapore dan Babi

Assalamualaikum semua :)

Sebelum mulakan post , aku nak warning , ada banyak aku mencarut dalam entry kali ni . Tengok tajuk pun dah tahu . And , PIG SKIN LINING ~

Oraiit . Ni yang gua panas ni . Besides football , aku memang benci betul dengan Singapore sejak kejadian INI berlaku .

Okeyhh ! Aku baru je lepas samak kaki ngn tangan aku tadi . Tahu tak kenapa ? Sebab aku baru perasan kasut yang aku beli daripada Singapore tu kulit babi . Memang babi betul lah . Haihh . Masatu , aku pergi Marks & Spencer dekat Singapore tu . Mak cik aku tengok2 kasut . Tetibe dia tengok2 , kasut tu buat dpd kulit babi . Hmmmphh ~ Dah kena samak -.- Tapi , yang babi nya , dekat situ takde pulak dia tulis PIG SKIN LINING . Singapore negara Islam ke tak aku pun taktahu lah . Masjid pun susah nak jumpa . Tapi , kan ada orang Islam dalam negara tu . Sepatutnya letaklah tanda KULIT BABI dekat situ . Kalau letak gambar babi pun okay jugak . Ni biar je . Habis tu , solat aku selama ni sah ke ? Aku dah jalan-jalan satu rumah ni dengan kaki aku yang pakai kasut berkulit babi tu . Babi -.- 
So , betul lah , lepas ni memang aku beli kasut dekat Malaysia je . At least kat Malaysia dia tulis PIG SKIN LINING . Walaupun negara dia jauh lebih maju , tapi hukum agama diketepikan .

Hari Ahad lepas . Mak aku , adik aku ngan mak cik aku g Singapore . Aku tak ikut sebab aku ada tusyen -.- Mak cik aku nak beli kasut . Kat situ , bersepah kasut kulit babi . Tapi , of course , dia tak letak sign yang sepatutnya . Mak cik aku tanya , ni bukan kulit babi ke ? Sebab ada 3 titik tu kan . Orang tu ingat orang Malaysia bodoh ke apa ? Dia cakap tu kulit kambing . Dasar babi betul ! Nak nipu tak agak . Last2 mak cik aku beli kasut Timberland . Wahaha !
Still , aku tak sangka orang tu boleh tipu cakap itu kulit kambing . Babi ! 

Itu baru kasut . Macam mana kalau kita ada makan dekat sana ? Yang Old Chang Kee tu . Halal memang halal . Tapi , kita mana tahu siapa yang sembelih ayam tu . Entah sah ke tidak . Lepas ni aku nak boycott kasut Singapore lah .

Dah lah aku kena samak tengah2 hujan tadi tahu tak ? Kalau dah Babi tu , hmmm , babi betul ! 

#Geram 

.
.
.
.
.
.
.

Patutlah org kita panggil Singapork .

Mohon jadikan iktibar bukan bahan gaduh . 

No comments:

Post a Comment