Tuesday, April 24, 2012

Zaman kanak-kanak

Assalamualaikum awak :D


Hari ni nak cite masa aku kecik2 dulu . Mak aku kata , dulu aku ni nakal . Bila dah kena marah baru nak diam . Aku rasa , semua budak pun macam tu . Hehehe .

Minyak Wangi
Masa aku kecik-kecik dulu , aku suka main minyak wangi ayah aku . Sebab dia bau wangi and aku rasa terpesona dgn botol minyak wangi ayah aku tu . Satu hari , aku main dengan benda tu . Tetibe aku terspray mata aku . Straight to my eyes . Punyalah kuat aku nangis -.- Huiishh . Mak aku marah aku pulak tu sebab aku main benda tu . Lepastu , semua sayang aku dulu . Semua orang teman aku tidur lepas aku dah penat nangis teresak2 sbb kena minyak wangi -.- Mata aku bau Dashing . Wahaha ! 

Sekolah
Masa aku kecik2 dulu , aku selalu ikut nenek aku pergi sekolah dia . Sebab tu umur aku 3 tahun aku dah pandai baca . Sebab selalu ikut nenek aku g sekolah . Hehehe . Dekat situ , aku tak berapa ingat sangat apa jadi . Tapi antara words yang aku mula-mula pandai eja ialah : Shell , Mobil , Petronas , Esso . Pandai tak aku eja Petronas ? Hahaha . Tapi dulu aku rajin sangat belajar benda baru . Sekarang ? Banyak sangat benda baru aku kena belajar tapi malas -.- 

Holiday
Dulu mak ngan ayah aku selalu bawak aku pergi hotel dekat Desaru ataupun hotel yang dekat JB ni . Aku ingat lagi aku pergi satu hotel tu ada satu slide rainbow dekat tengah2 swimming pool . Aku ingat lagi masa aku naik slide tu . Rasa macam baru semalam . Masa dulu aku , ayah aku dengan mak aku je pergi . Masa tu aku anak tunggal . Mestilah aku jadi tumpuan mak ngan ayah aku . Tapi , sekarang aku ada adik dua orang . Mak ngan ayah aku pun makin busy . Tak sempat lagi nak bawak jalan-jalan ke apa . Tapi , takpelah . Aku tak kisah pun . 

Nenek and Atuk
Masa umur aku 2 or 3 tahun aku duduk dengan atuk ngan nenek aku . Aku selalu ikut dyorang berniaga kat Gobres . Atuk aku jual sup lembu . Nenek aku jual nasi lemak . Banyak sangat kenangan lah kat sana . Aku boleh makan chocolate bola sesuka hati aku . Ada budak tu jealous dia marah aku -.- Peduli apa aku . Nasib masa tu aku 3 tahun . Kalau tak , aku dah lama menyumpah depan kau . Macam mana Nenek ngan Atuk aku bawak Kamila pergi Jusco , g umah dia , belikan dia mainan , macam tu lah dia layan masa aku kecik2 dulu . Tapi , korang tahu lah kan dulu tak berapa nak maju teknologinya . So , aku cuma main conteng2 kertas kat rumah nenek ngn atuk aku . 
Ohh , and , nenek ngan atuk aku sayang sangat kat aku dulu . Dia selalu datang rumah aku . Bila diorang nak balik , aku dah siap sedia pegang kain nenek aku tak kasi diorang balik . Sampai nangis2 . Terpaksalah diorang bawak aku round2 taman u sampai aku tidur . Hehehe . 

Hmmm banyak lagi benda aku nak cerita tapi aku tak ingat . So , nah tengok gamba2 aku yang serba comel ni :D 

Ni aku and auntie aku . Aku yang sebelah kiri .

Senget pulak gamba ni .


Aku memang suka main phone hotel .

Tengok cara atok aku sikatkan rambut aku . Belah tepi :D

Ni baby cot aku . Hihihi . Dulu aku suka main doctor2 dengan adik aku dalam ni .

Swimming time :D

Aku rapat dengan auntie ngan uncle aku masa kecik sampailah sekarang . Sekarang ni tak rapat sangatlah . Masa kecik lagi rapat .

Ni cousin aku . Nama dia Afiq . Kitorang sama umur :) Sekarang dia sekolah SDAR .

Comel kan aku ?

Kat Taman Buaya . Aku sebenarnya tak ingat satu apa pun .

Ni pun sama . Hihihi . Comel kan ayah aku :D 

Ni Mak Misah . Dia jaga aku dulu . Ada cerita sikit pasal Mak Misah ni . Next post aku cerita .

Masa aku tengok gambar ni , mak aku kata masa ni aku active sangat2 . Tak nak tidur . Asyik nak main je -.- 


I had a really great childhood . Tapi , dulu tak macam sekarang . Dah banyak sangat aku berubah :D Peace :)




No comments:

Post a Comment