Wednesday, May 30, 2012

Hari Last Sekolah

Assalamualaikum semua :D


Alohahhh ~ Pe kabo org kampung ?  Hehehh . Cutiiiiiiiiiiii~ Yay . So , masa hari last sekolah goes like this :

Aku celik mata . Wah , tak sangka , lepas je jawab kertas Science 2 ni , aku bebas ! So , bangun2 g mandi . Sambil siap2 g sekolah , sempat lagi baca Science sikit-sikit . Maklumlah , aku tak belajar malam semalamnya .  Sampai je sekolah , dengan bangganya tutup buku . Yelahh , dah pandai *flips hair macam iklan Pantene* Hoho . Belagak siot aku ni . Ok , bukak paper Science 1 pagi tu , nervous gila . Habis jawab Science 1 , rehat ! Oh , lupa nak bagitahu , hari Jumaat tu aku demam gila babeng sikit . Tetibe je demam . 

So , masa aku rehat , aku just baring atas meja . Bukan baring tu . Baringkan kepala je . Hmm , macam gitu lah . Lepastu , Fatin bagi dia punya Nasi Goreng . Pedas gila . Oh , and aku tak beli apa-apa sebab aku nak karipap tapi takde . Habis rehat , aku masih makan nasi tu . And , lepastu baru aku naik atas . Science 2 susah okay ! Susah ! Susah ! Macam tak confident je nak dapat high marks . Lepas jawab aku dah tak larat dah . Aku tidur . Hingus mengalir-ngalir . Aku letak tissue bwh hidung , lepastu aku tidur . Perghh ~ Sedap dapat tidur . Lama pulak tu . 

Dah habis masa , cikgu suruh kutip kertas . Aku jalan agak macam orang mabuklah . Dah lah demam , baru bangun tidur pulak tu . Haihhh ~ Dah tu , aku pun rasa kebebasan yang sangat indah . Aku balik jalan kaki tau . Masa aku nak jalan kaki tu , Nurinn teman aku kat depan tu . Nurinn paksa aku balik cepat2 , biar takde anasir2 jahat . Tapi , aku kan degil -.- Aku nak tunggu ramai-ramai orang , biar rasa selamat sikit kalau jalan . TIBA-TIBA . . . tengah-tengah aku jalan tu , aku nampak Muhaimin ; aku tak tahu macam mana aku kenal dia tapi yg aku pasti melalui adik aku . Dia ni gila tau , nampak aku mesti nak panggila 'Kakak' -.- Blah lah . Hoho . Dah dia perasan aku , aku diam je lah . Tetibe aku dengar Nurinn panggil2 aku dari belakang . Mula-mula perasanlah jugak dia cakap  

"SYAHIRA , JALAN CEPAT-CEPAT SIKIT "

Aku pelik jugak kenapa . Dah tu , dia panggil aku lagi , aku tolehlah belakang . Nurinnnya aku tak nampak , yang aku nampak . . . anasir-anasir jahat tu jalan macam trailer KL Gangster . Aku pun , sabar je lahh . Aku tgk Muhaimin bebual ngan Sugen . Pastu nak tunjuk2 aku . Aku tergelak bila Sugen panggil aku "Eh , Kamu !" Hahahaha xD Aku tak tahan gelak time tu . Suara dah lah macam John Cena . Aku pon , jalan cepat-cepat sikit . Bila aku kat depan diorang pulak , nak bising pasal beg TROPICANA LIFE aku tu -.- Seriously ? Jealous . 

Oh ya , aku kan tengah demam , baru bangun tidur . Tak heranlah aku jalan macam orang mabuk wiski . Kann ? Aku tengah jalan-jalan tetibe nak TERmasuk longkang -.- Malu gila *lari masuk bilik masuk bawah selimut* Aku ingatkan takde orang nampak . Tapi budak-budak tu masih tengok aku and diorang cakap "Eh baik-baik nanti masuk longkang"

Fuck . 

Aku balik rumah dengan tenang . Lah sangat . Hampir langgar kereta 3 kali . Mabuk wiski . Hahaha ! Teringat something lah pulak bila cite pasal mabuk-mabuk , arak-arak ni . Hoho . 

Tu lahh citenya . 

p/s: Cuti ni aku nak tidur . Kbye . 

No comments:

Post a Comment