Saturday, November 24, 2012

Perempuan dan paranoid

Assalamualaikum ;) *kenyit mata*

First of all aku nak tanya kepada kesemua wanita , perempuan beserta pondan yang cantik , molek , rupawan , ayu , manis , jambu dan sebagainya . Hahh , takyah nak kembang sangat dah . Ni haa , korang tak takut ke dengan penculik , perompak , pencabul , perogol , penyangak dan segala 'pe' lagilah ? Tak takut ? Kalau penyangak tapi muka cam Encik Haris Loverboy tu aku pun tak kisah . Tapi kalau dah penyangak tapi muka cam Bangla yang kerja cuci kereta tu kan sedih -_- Tapi aku tak tahu lah kalau taste korang macam tu kan . Aku nak Encik Haris jeww . Haha .

Pertama sekali , kita sebagai wanita hendaklah sentiasa paranoid . Ayat . Bajet . Novel . Okay , tak kisahlah kita tengah cari kereta dekat parking kereta ke , tengah lalu dekat lorong sunyi ke , tengah lepak tepi van putih ke , kita wajib paranoid . Ingat ! Nak malu ke nak selamat ? Erm , tak paham ? Pergi amek gayung ketuk kepala tiga kali lepastu , tonggak clorox . K tipu .

Contohnya ; macam tadi kau tengah lepak kan , lepastu nampak van putih ke biru ke kuning ke tengah jalan tapi slow lepastu muka driver tu macam ala-ala muka penjaga gol indon yang kalah masa sukan sea tu , hmm . Dengan segeralah kau lari macam tengah bertanding dalam Olympics . Rasa-rasa macam van tu dah hilang dari pandangan mata dan kau rasa macam kau dah kalahkan Usain Bolt , barulah kau terlentang atas jalan raya sambil termengah-mengah mintak orang sekeliling air . Okay ?

Tak paham lagi ? Okay , sekarang tolonglah pergi ke farmasi yang berdekatan lepastu beli pregnancy test lepastu bila akak cashier tu tengok , cakap 'Ini untuk mak aku!' Lempang dia dan berlalu pergi ... Walaupun kejadian tu tak ada kena mengena dengan post aku kali ini , tapi being paranoid is fun . Okay , contoh buat kedua kalinya ; kalau kau tengah balik jalan kaki setelah berjam-jam lepak di kedai mamak lepas tengok Malaysia seri dengan Bangladesh , tiba-tiba ada orang datang dari tepi mintak arah jalan . Lagi2 jalan nak ke surau . Janganlah segan silu nak tumbuk muka dia yang penuh dalam kesesatan sebab tak tahu jalan tu . Ingat ! Biar kau malu sorang-sorang sebab abang tu tengok kau macam orang gila . Jangan sampai kau tertipu dengan penculik yang makin lama semakin berwawasan .

Cuba bayangkan kau cakap 'Oh van putih je . Apedehal ?' Tiba-tiba dia van tu lalu sebelah kau lepastu kau kena tarik masuk dalam van tu . Lepastu dia bagi kau chloroform . Memang padan dengan muka kau . Sedar-sedar dari pengsan , kaki tangan kau kena ikat lepastu kau kena gantung terbalik dan muncul lelaki bertopeng hitam . Lepastu dia bukak topeng dia lalu kau pun berkata 'Omg , Abang Malik KL Gangster ?!' Masa tu , kau jangan lupa minta autograf sebelum dia jual kau kat Thailand . Mwahahahaha !

Lagi satu . Cuba imagine *bajet omputeh kejap* kau tengah berjalan seorang diri di sebuah lorong yang sunyi sebab tu shortcut nak balik rumah kau selepas kau hampa Malaysia seri dengan Bangladesh . Tengah kau jalan sambil nyanyi lagu Kuch Kuch Hota Hai , tiba-tiba sorang abang muka jambu badan ketak-ketak tanya dengan suara macho 'Adik , nak tanya alamat ni kat mana ?' Kau pun tengok kertas yang dia tunjuk lepastu kat kertas tu tulis 'Rumah terbiar yang jauh dari pengetahuan orang ramai sesuai untuk penculikan serta aktiviti2 seumpama dengannya' Kau pulak tahu tempat tu kat mana -_- Kau g lah tunjuk . Esok sedar-sedar kau dah jadi minah tarzan sebab tak pakai pape . Menyesal tak ? Menyesal tak ?

So , pleaselah . Kau nak ke apa-apa yang tak baik jadi kat kau , adik kau , kakak kau , mak cik kau , sepupu perempuan kau , jiran pondan sebelah rumah kau ?  So , sebarkanlah . Kalau tak , dalam masa 60 minit kau tak sebarkan ke setiap manusia yang berada di muka bumi ini , kau akan diculik . K itu aku tipu . Takde maknanya . Aku takdelah sekejam orang zaman kini yang suka bebenor post surat berantai . Ni kau dah baca aku dah cukup bahagia dan berbunga-bunga hati aku x) Cewahh .

p/s : jauhi lorong sunyi dan gelap . nak g mana2 mesti ada teman . don't drink and drive and beware of bangla *kenyit mata*


2 comments:

  1. syahira !!! aq rindu kat kau . uhuhuhu . susah gila benda kat sini aq nak bukak facebook pon x boleh . aq hanya mampu comment kat blog kau . kalau dah baca text aq tau .

    nur fatin nabilah aka biel

    ReplyDelete
  2. aku pun rinduuu . sorry aku balas lambat . sebab aku tak biasa ada comment dekat blog xD

    ReplyDelete