Thursday, December 13, 2012

Memories That I Won't Forget




Assalamualaikum :')

Nampak gambar tu ? Tu seniors aku yang kononnya dah bebas . Ah , nyampah ah korang . Semalam aku asyik kena nganjing je sebab aku Form 3 sorang2 kat situ . Fine k fine -_-

Back to the topic . Memories That I Won't Forget . Tu sebenarnya trending kat Twitter . Tapi aku rasa macam banyak sangat memories yang aku konfem takleh lupa . Kecuali kalau ada orang baling fire extinguisher kat aku , lepastu koma 4 hari , sedar2 hilang ingatan . Memang aku bakar orang tu .

#1 : Kawad 
Bagi orang lain memang macam biasa-biasa je . Tapi , aku rasa best and memorable . Sebab , korang faham tak betapa penat tahap mak temah bila tiap2 petang kena kawad macam orang gila kat tengah panas tu ? And sebab kawad tu jugak aku rasa kulit aku ni dah macam zebra -_- Part depan muka aku je hitam . Teghukk ! Lepastu , dah lah kawad tak elok xD Tapi dapat nombor 3 . Yang lawaknya bila keluar baris terus sorak macam kitorang ni juara je xD Naib juara pun tak se'eksaited' kitorang x) Nanti konfem aku rindu nak dengar kak nik kira 1 sampai 10 semata-mata nak suruh budak2 gerak cepat -_-

#2 : Keluarga 696969
Okay , yang ni aku tak tahu macam mana boleh jadi . Tetibe Epul jadi bapak , Nina jadi mak . Adik beradik aku ; Hezrat, Fatin, Aku, Wani ngan Nurinn . Nurinn bajet adik padahal dia paling tua . Sila sedar . And , setiap petang bapak wajib belanja kitorg sebab dia bapak xD And kitorang selalu cakap yang dia bapak tak bertanggungjawab sebab buat ramai anak tapi tak reti bagi nafkah xD Sikit2 ibu , sikit2 ibu . Hahaha xD

#3 Kerja Kursus
K , buat kerja kursus paling memenatkan -_- Aku 3 hari ponteng sekolah sebab nak siapkan kerja kursus . Nasib baik kerja kursus aku begitu lawa dan memuaskan x) Mummy marah aku tak g sekolah semata-mata nak siapkan kerja kursus . Kahkah . And, lokasi kerja kursus aku Butik Kiamara aka kedai mak fatin xD Untunglah cikgu ada butik kitorg boleh serbu kat sana . Muehehe . Masa Sejarah kitorang dihabiskan dengan kerja kursus jugak . Sebab tu masing2 lembab dalam sejarah . Tak semualah . Najwa terer sejarah . Hehh -_- *amik buku sejarah baling kat najwa*

#4 Abang 
Dalam banyak-banyak ni paling lawak sekali . K sangat lawak . Entah macam mana tetibe aku boleh dapat instant brother . Lol . Ingat lagi masa tu hujan and aku redah hujan dengan Fatin and suddenly ... dapat abang -_- Diorang kata 'abg' aku tu muka macam aku . Peliss . Lain k lain . And sejak tu ada beberapa orang datang kat aku tanya betul ke dia tu abang aku . And of course , mestilah aku gelak tak ingat dunia . Means , tak . Hahaha . And sejak tu jugak , aku g mana2 kena tadah telinga menerima tohmahan serta cacian 'adik Amy' kat aku . Ahh . Sedihh . Tapi sebab ni jugak aku kawan dengan Syida :* Itulah setiap yg terjadi ada hikmahnya xD

#5 Ponteng
Sejak bila aku pandai ponteng ni ? Hehehe . Sebenarnya sejak darjah 3 lagi . Tapi tahun ni lagi menggiat aktif dalam bidang memonteng . Hahaha . Lagi2 time nak dekat PMR . Alasan kitorang sama je ; Nak jumpa cikgu kamsiah . Nak hantar borang sbp . Hahahaha xD Padahal aku tak mohon pun SBP . Pergi bilik kaunseling terus landing atas sofa tengok tv xD Pernah sekali aku g ngan Fatin . Masa tu ramai budak Form 5 . Takdelah ramai tapi diorang pun ponteng sama . Masa tu Nurinn tak ikut . Kalau dia ikut aku dah lama kenakan dia ngan Sugen time tu xD And , ada sorang budak tu cakap kat aku ngan Fatin 'Tak sangka budak kelas depan pon ponteng. Kalau kitorang lainlah' Hahaha xD


#6 Crush
Tahun ni ... aku ada crush baru and dia sangat comel (di mata aku) *blushing* k bye .

Tu je lah dulu . gua tak tahu nak type apa lagi . nanti kalau ingat , gua tambah ehh . hehhe ;)

p/s : Aku letak gambar seniors aku sebab tahun depan aku tak jumpa diorang lagi dah ;) Lagi-lagi tuttt x) Ohh , crush aku takde dalam gambar tu ehh . peliss . *tgn di dada mata ke atas*






No comments:

Post a Comment