Friday, June 14, 2013

Moments I love the most

Assalamualaikum ;)

So .. whatcha doin ? Oh , aku ? As usual macam dugong terdampar atas katil di malam hari . Dah pukul 10 kan . Tak ada apa lagi yang lebih productive daripada baring atas katil sambil update blog . Takkan nak pergi jogging kat taman pulak .

As for all of you , mestilah ada moments yang best dalam hidup kan ? Moments yang kalau boleh kau nak bekukan masa sebab tak nak end the moments . Samalah macam dugong di sini . Korang pun tahulah apa yang aku nak share malam yang hening penuh bintang di langit serta kelip-kelip yang menjadi peneman setia sang rembulan . Cewah gitu . Ayat sangat komsas kan .

Satu.
Aku memang suka tidur . I mean , siapa je tak suka ? Bila dah satu hari suntuk melakukan amalan jariah serta menunaikan tanggungjawab sebagai seorang insan yang cinta akan agama , bangsa dan negara ... patriotik sangat ... kau pun baliklah rumah . Lepastu ditambah lagi bebanan kerja rumah yang menimbun membentuk sebuah gunung berpuncak tiga . Sastera sungguh aku malam ni xD dah habis homework tu ... bila tubuh bertemu tilam . Ya Allah ya rabbi . Tak dapat aku describe macam mana nikmatnya rasa tu . Omg . Kau punya minda pun dah melayang berangan sampai ke kutub utara . Doing most of the thinking about life . Lepastu without worrying a thing , kau pun terlelap . Lepas tu ayam berkokok . Ceh . Mana tah aku dapat ayam tgh2 ni . Kau pun bangun tanpa dikejut oleh ibu , adik , cahaya matahari mahupun alarm tepon . Wahh . Indah sungguh perasaan itu . Ecehhh .

Dua.
Aku sangat suka when I sit with my sekolah rendah friends and talk about things we had done back then . Bila time 2 macam ni , membuatkan aku ingat balik zaman jahiliyah yet gemilang darjah enam . Kitorg sangat outstanding . Aku taklah . Diorang yg outstanding . But I remeber when we won the Choral Speaking competition peringkat daerah and nak bertanding untuk peringkat negeri . We were one step close in winning that conpetition tapi dapat nombor 2 . Sobbsobb . Tapi banyak kisahnya sebab masa tu kitorg tidur hotel beb xD Haihhhh . And what I love the most is listening their stories and let them listen to mine . Walaupun sekolah semua lain , kitorang tetap rapat macam dulu . Even more closer than before . Jumpa sekali sekalalah katakan . Hahaha .

Tiga.
Aku sangat suka bila ada waktu lapang tak buat kerja dekat sekolah . Nanti adalah benda yang aku buat . Nak keluar kelas merayap . Kalau tak kesempatan itu dihabiskan dengan tidur . Lol . Dugong mmg suka tidur . Tapi lagi best merayap tahun lepas dr tahun ni . Tahun lepas boleh ngintai crush kat kelas dia . Tahun ni ngintai cikgu zailan kat pejabat tu je lah -.- apa lagi kan . Rindu pulak nak lepak kat bikik kaunseling tgk cite marimar xD tak pun WHI ke . Eee . Macam makcik2 sgt .

Empat.
Meluangkan masa dgn family . Aku suka bila family aku g vacation . Pastu dgn adanya paklong aku ... pergh . Mantop . Dialah paling best . Macam2 . Ada je dia nak buat xD masa tu tgh makan . Nak mintak bill lepastu biat isyarat tangan mintak bilk . Korang tahukan ? Keluarkan kedua-dua jari telunjuk lepastu kononnya lukis kotak . Tak paham eh ? Ok takpe . Lepas tu paklong aku cakaplah . Kenapa org kalau mintak bill buat isyarat macam tu ? Kenapa tak tunjuk heart ? *sambil kononnya melukis heart menggunakan jari jemarinya* . Lepastu , driver van kitorg namanya Pak Wayu . Masatu dia lambat amek kitorg . Wheb he arrived, paklong aku dgn sengalnya .. "Dah sampai pun wahyu . Alhamdulillah" hahaha xD sumpah time tu ketawa mcm nak menangis .

Lima.
Watching great movies . Hell yes . Korg tahulah kan sekarang ceritanya merepek2 . Tak kisahlah cite omputeh ke local . I hate to admit it tapi cite omputeh lebih berkualiti dpd local punya movies . Bukan apa . Kalau korang tgk pun korang tahu . Pasal cinta tu okey lagi . Ni dah terlalu banyak pasal racing motor haromm , bohsialah , gangsterlah . Manalah generasi kita ni nak dibentuk menjadi generasi yang cemerlang gemilang terbilang majulah sktu4 ? Oh , tu slogan kata . Aku suka tgk cite macam Iron Man . Transformers . Kalau local movies , cerita komedi terbaikkkk ! Takkan hilang lawak di dunia katanyaaa . Hehehe .

Enam.
Stalking my crush and he uploaded new pictures in instagram . Kbye .

I guess , tu jelah . Malam pun .. eh masih muda ? Takpe . G ngaji . Hehee . Ikut jejak langkah Johan Asari . Aku nak tgk video kucing comey2 kat youtube . Boboiii ;* untuk crush and Hairul Azreen . K joking . Geli sangat -.-

No comments:

Post a Comment