Friday, June 21, 2013

Rentetan Hari Terbuka

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia .

Wow . Just wow . Tak sangka hampir menitik air mataku lepas pergi meredah duyunan org dalam dewan sekolah tadi . Omg . Dahlah panas , jerebu , kurang oksigen . Boleh buat dalam dewan yg serba panas tu ?! Gila woi . Bukan takat menitik air mata . Air peluh , hidung , telinga , rambut segala bagai . Fuhhh . Lega dapat landing atas katil .

Sedih . Keputusan aku memang teruk . Tapi .. 6A tu ok lah kan . Tapi ada satu E . Tapi satu je . Lainlah semuanya E . Haih . Tp , apa nak buat ?  And of course lah cikgu vicky cakap aku selalu tak buat homework . *rolling eyes* Entah apa yg dia cakap kat mak aku pun aku tak dgr . Tapi dia kata dalam kelas aku ok . Duh . Tak cukup lagi dia pass aku ke teacher yap . Seram sejuk aku -.- Peluh2 yg keluar dah berganda . Cikgu tgk straight mata aku beb . Oiii . Seram2 . Tp cikgu kata aki takde masalah sgt cuma dia ada high expectations on me . Never expect anything from Syahira Eddzam . Note that .

Tapi yang aku lagi sedih sebab aku makin teruk sebab entahlah . Maybe ramai kawan2 aku yg dah 3 tahun bersama pergi macam tu je . Classmates pun baru . Aku tak biasa kot . Kalau dulu nak dekat exam je semua berkumpul belajar sama2 . Stay kat library revise macam2 .  Kalau aku mintak tolong ajar , diorang terangkan . Classmates sekarang pun banyak tolong . Tapi aku tak biasa . Sebab tu kot . Dulu setiap kali masuk kelas masih lagi berlawak2 . Kali ni aku tak boleh . Tak tahu kenapa . Things are too different for me . And like I said , for the millionth time , rahun lepas semangat nak dtg sekolah sebab dapat tgk crush . Tahun ni datang sekolah macam takde excitement langsung .

So , I guess that sums up kenapa aku makin bebal tahun ni . Syahira , strive for straight A's . You deserve it . Your friends would be so glad to see you succeed . And I sure too will be glad to see your tears of joy . Macam kita amek keputusan PMR dulu kan ?

I miss you guys too much madefakas ;D Til we meet again . Time tu semua dah berjaya jadi doctor , engineer , architect , astronaut , lawyer , lecturer , fashion designer . And til then we know we worked hard for that time to come . I really need you guys right now tapi apakan daya .

No comments:

Post a Comment